#000000MENü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

2012. jún. 18.

Anime ajánló - Azumanga Daioh




Sziasztok! 
Örömmel olvastam a blog facebook oldalán, hogy jó ötletnek találjátok az anime ajánló dolgot. :) Mindig próbálok valami újdonságot becsempészni a blogba. Ha nektek is van valami kérésetek, óhaj, sóhaj, akkor írjatok kommentet vagy emailt, de, ha nem akartok, akkor lehet szavazni is, itt a jobb oldali sávban --->
Na de bele is kezdenék a dologba. ^_^


Nem tudom, hogy miért alakult így, de valamilyen okból néhány
animét az évszaktól függően nézek meg. :D
 Ilyen anime pl. az Azumanga Daioh  (あずまんが大王),
amit valamiért csak nyáron szoktam elővenni. :D 
Az Azumanga tipikusan egy nyárias,vicces,röhögős,néha fárasztó anime. Iskolai élet, paródia kategóriában talán a kedvenc animémnek mondanám. 

Tartalom:

A sorozat  26 részes, és végig az iskolai életről, nyári szünetekről és azok nyalánkságairól szól. Elég nehéz összefoglalni, hogy mi is a történet, mert tulajdonképpen nincs különösebb sztorija. A részek szerintem önmagukban is megállnák a helyüket. Adott 6 főszereplő diák, és 3 tanár. Mindegyik karakter más egyéniség, van itt modell alkatú szépség ( Sakaki ), fiatal okostojás ( Chiyo-chan ), súlyproblémával küzdő ( Yomi ) , örök humorista ( Tomo ) , élsportoló leányzó ( Kagura ), és egy igen furcsa lány, aki igen különösen látja a dolgokat ( Osaka ).
A sorozat a gimis éveket kíséri végig, tehát a legelső felsős gimis évtől az érettségiig.
 (Japánban ez a 2-4. évig tart)
 Ez főleg azoknak jó anime, akik még nem érettségiztek, vagy akik már régen túl vannak rajta, és ezt az egész érettségire készülős, parás dolog újra át tudják élni, és jót röhögni rajta. A hab a tortán, hogy a sorozatban szerepelnek tanárok is. ( Kicsit hasonlít a Lucky Star c. animére
A tanárok kellenek egy vicces animébe, én azt mondom. Azzal elszúrni semmit nem lehet. Ez a 3 tanár karakter ami ebben az animében szerepel, hát zseniális. :D Volt olyan rész, amit többször újranéztem, mert annyira röhögtem, hogy nem tudtam észhez térni. >.<"




A 3 tanár közül az egyik a főszereplőink osztályfőnöke ( Yukari-sensei ) , aki mellesleg angol tanár. Nagyon szétszórt tanár, akinek a padja mindig rumlis, állandóan rohan mert késésben van, és az autóvezetéséről ne is beszéljünk. :D A másik tanár egy tesitanár ( Kurosawa-sensei ), aki az előző tanár tökéletes ellentéte. Ő mindig mindent észben tart, és mellesleg Yukari-sensei legjobb barátja volt a gimiben. Mondanom sem kell, hogy kettejük kapcsolata milyen lehet, osztály előtt kínos sztorik mesélése, veszekedések Yukari-sensei szétszórtsága miatt, egyszóval minden ami kell. :D  
Az harmadik tanár pedig ( Kimura-sensei ), aki egy pervez férfitanár. Állandóan a gimis csajokat nézi, még az úszásórákra is besettenkedik kukkolás céljából. Szerintem az egyik legjobb karakter az animében. Van pár jelenet, ami felejthetetlen lett, pont miatta. :D Az egyik diáklányba "szerelmes", akit folyton üldöz. A való életben felesége és gyereke is van. A furcsa az, hogy az egész animében ő az egyetlen férfi szereplő. De végül is, ha belegondolok nem hiányzik még több pasi szereplő az animéből, szóval szerintem egyáltalán nem zavaró tényező. 

Ezen a linken eléritek a teljes animét, tehát, aki online meg akarja nézni, az itt megteheti. 
Remélem lesz olyan,  aki megnézni. Eskü, hogy nem fog benne csalódni. Ha barátokkal nézitek, akkor még poénosabb. :D 


Videó
És végül ízelítőnek egy videó az animéről.

3 megjegyzés :

  1. Szia! Én is így szoktam animéket, sorozatokat, filmeket nézni, évszak szerint. Örülnék egy nyári listának animékből, de mehet bele más is:) Ősszel pedig majd lehetne őszi, és így tovább :) Sok keresgéléstől kímélnél meg :)

    VálaszTörlés
  2. Rendben, megpróbálok összehozni valamit. :D A Honey and Clover animével bajban vagyok, az olyan nyári meg tavaszi is. Lehet, hogy a nyári listába kerül hm..

    VálaszTörlés
  3. Az Anime ajánlót megpróbálom akkor Évszak szerint rendezni. Amit meg nem tudok évszakhoz besorolni az pedig a semleges zónába kerül. :D

    VálaszTörlés

Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3

XoXo
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...