#000000MENü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

2014. jún. 16.

Programajánló - Pathos In metamorphoses





"Pathos in Metamorphoses - Az átváltozás szenvedélye

Egyedülálló japán színházi élmény a Müpa színpadán!

Hosszú idő után ismételten hagyományos japán színház! Autentikus zenei hangzásvilág, egyedülálló mozdulatok Japán neves kabuki előadóinak jóvoltából!"

Időpont: 2014. július 5-6. 19:00
Helyszín: Művészetek Palotája


Érzéki mozgáskultúra, monumentális zenei hangzásvilág, egy több évszázados előadóművészeti hagyományt színpadra állító japán produkció. A színművészet, a tánc és a tradicionális zene elemeit sajátosan ötvöző kabuki tánc, valamint a drámai feszültségű, narrációval előadott lírai történet, a dzsóruri kettőse egy kulturális térutazás a japán művészetek magávalragadó világába.
Az Ecsigo dzsisi (Ecsigói oroszlán) kabuki táncbetét tradicionális énekszóval és zenei kísérettel előadott ritmusos táncdráma, mely az "oroszlántánc" valamint az "ippon geta" japán fapapucsban bemutatott japán sztepptánc egyedülálló ötvözete.A zenei aláfestéssel és egyedi narrációval felcsendülő dzsóruri, a Kikaigasima (Ördögök szigete) a neves drámaíró, a "japán Shakespeare", Csikamacu Monzaemon 1719-ben írt alkotása, amely a szülői gondoskodás, az önfeláldozó lelkület valamint a gazdával szembeni odaadó hűség jellemezte kivételes japán erényrendszer megörökítője. A kabuki táncrepertoár egyik híres darabját megelevenítő, zenei kísérettel színre vitt Szagi muszume (Kócsagleány) egy leányként testet öltő fehér kócsag lélekrajza, amely az emberi formába bújt lélek szerelmi érzésekkel, féltékenységgel és halálküzdelemmel átitatott viaskodását festi meg. Az előadás a színpadon történő gyors kosztümváltás nem mindennapi japán technikáját követi.

Rendező: Japan Foundation, Nippon Steel & Sumitomo Metal Arts Foundation





Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3

XoXo
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...