#000000MENü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

2012. szept. 2.

Okonomiyaki azaz a "Japán pizza"


Sziasztok!
Egy viszonylag egyszerű "pizza" receptet hoztam nektek.
Az Okonomiyaki a japán konyha gyors kajája. Az állaga hasonlít a palacsintáéhoz. 
Gyakorlatilag megunhatatlan, mivel rengetegféleképpen árulják őket. Gyakran bacon van rajta, de létezik vega és tengeri herkentyűs változata is. Mindenki megtalálhatja az ízléséhez megfelelő okonomiyakit. 
Ezen az oldalon találhattok pár videót és egy receptet is. :)
Jó étvágyat!





Receptek: 

Hozzávalók 2 főre:
1 db közepes sárgarépa (kb. 6 dkg)
1 kis méretű cukkini (kb. 16dkg)
1/4 fej káposzta (15-20dkg)
3-4 szál újhagyma
4 szelet bacon
12 dkg liszt
1 db tojás
kb 1,5 dl dashi / víz+só

tálaláshoz:
majonéz
hoisin szósz
szezámolaj/olaj

Elkészítése:
A káposztát nagyon vékonyan felszeleteljük, a répát és a cukkinit lereszeljük nagy lyukú reszelőn, 2 szál újhagymát apróra vágunk.
A bacont feldaraboljuk, és egy kevés szezámolajon/ olajon 1-2 percig pirítjuk.
A lisztet kikeverjük a tojással, és a dashi/ víz+só-val. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, alaposan összekeverjük. A piruló bacon-re tesszük a masszát, és alaposan lenyomkodjuk, tömörítjük a masszát.Közepes lángon oldalanként kb. 8-10 perc alatt megsütjük, majd hoisin szósszal, majonézzel, és apróra vágott újhagymával tálaljuk(a bacon-ös fele legyen felfelé).

Ajánlat:
Nem fontos ennyiféle zöldséget használni hozzá, el is lehet hagyni belőle, vagy ízlés szerint kombinálni a hozzávalókat. Általában okonomiyaki szósszal locsolják meg a végén, én még nem találtam rá a boltokban, ezt helyettesitettem hoisin szósszal, ami egy édeskés füstös barbecue szószra emlékeztet. Amennyiben nem áll rendelkezésünkre hoisin szósz, helyettesíthetjük ketchup-worcestershire-méz keverékkel kb. 3:1:1 arányban keverve.
Megsüthető egyben, vagy kisebb darabokban is, utóbbi esetében lerövidül a sütési idő (viszont egyszerűbb megfordítani a serpenyőben:)).




***


Hozzávalók (kb. 5 személyre):
400 g. liszt
3-4 dl. langyos víz
dashi
1 cs. sütőpor
pár csipet só
1 fej hagyma
pácolt gyömbér
fél fej káposzta
1 kis csomag füstölt lazac
1 kis csomag (kb. 8 db.) surimi aka. rákízű halhús
4 db. tojás
bacon
újhagyma
nori apró darabokra morzsolva
majonéz
okonomiyaki szósz

Elkészítés:
Fogunk egy nagy tálat, beleborítjuk a lisztet, a sütőport és a sót. A vízben feloldunk 2-3 evőkanál dashit (ízlés szerint), majd lassan kevergetve hozzáadjuk a liszthez. A végén egy palacsintatésztánál kicsit sűrűbb állagú tésztát kell hogy kapjunk, ameddig ezt el nem érjük, nyugodtan pótolgassuk a vizet.
Vágjuk apróra a káposztát, és a hagymát. Szeleteljük kis karikákra a surimit, csíkokra a lazacot, apró darabkákra a pácolt gyömbért és tegyük a tészába. Üssünk a tetejére 4 tojást és forgassuk össze.
Vágjuk apróra az újhagymát, kb. 3 centis csíkokra a bacont és morzsoljunk össze 2-3 nori lapot, majd ezeket mindet tegyük félre.

Olajozzunk ki egy serpenyőt, és amikor elég forró lett, halmozzunk egy adagot a közepére a masszából és egyengessük el szépen köralakúra. Fedjük le (egy fedővel), majd 2 perc után ávolítsuk el a fedőt, borítsuk be a baconnel, kenjünk a masszából egy kicsit a bacon tetejére és ügyesen fordítsuk meg. Kenjük be a már megsült oldalt okonomiyaki szósszal, szórjük meg újhagymával, csorgassunk rá majonézt, végül pedig jöhet a morzsolt nori. Miután megbizonyosodtunk róla, hogy a másik oldala is megsült, már tehetjük is a tányérra. Ezt követően ismételjük a folyamatot addig, ameddig el nem fogy a massza.





1 megjegyzés :

  1. ^^
    Kipróbáltad már? :D
    Én a napokban akarom, csak nem tudom, hogy hány kcal lehet. :D hehe

    VálaszTörlés

Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3

XoXo
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...