#000000MENü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

2015. júl. 15.

[Gasztro] DIY Macskás rizslabda készítése egyszerűen


Ki ne akarná az egyszerű rizst feldobni valami igazán cukival? A japán omusubi-t és az onigiri-t általában "rizslabdának" , "rice ball"-nak fordítjuk, de nincs különösebb szabály rá. Neten keresgélve Onigiri Kit-et kell beírni ahhoz, hogy ilyen cuki formázó szettekre akadjon az ember. 

 Készíts macskás rizslabdát ezzel az egyszerű tutoriallal. Ha nem menne, alul videót is találhatsz róla, amiben végigkövetheted az egész folyamatot! :) 

A készlet EBAY-en és AMAZON-on is megvásárolható! :)




Első lépésként töltsd meg a macskaformát rizzsel, az egészet töltse ki a rizs, majd, ha kész, tegyük rá a macskaformája tetejét, ezzel jól összepasszírozva a rizsszemeket. Emiatt fog a rizsünk szépen összeállni. ( Na, de nem a mi unclebens rizsünk, mert az nem tapad )



Egy picit hagyjuk a formában a rizst, hogy jól összeálljon, majd óvatosan vegyük le a fogós részénél, és a macskaformát helyezzük az asztalra. Ha jól dolgoztunk ezt a macskaformát kapjuk meg, miután levettük a tetejét. 


A macskánkat a nori lapokkal tudjuk tovább díszíteni. Válaszd a neked tetszőt, és a kép szerint a vágóval metszd ki az adott formát. A nori metszőt több dologra is felhasználhatjuk, mint felvágottak, sajtok kimetszése. Csak a képzeleted szab neki határt. 


▼ Csak néhány tipp a cicákhoz.


▼ A cicádhoz adj hozzá egy kis szójaszószt és máris foltos mintát fogsz kapni. :)



►VIDEO



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3

XoXo
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...