#000000MENü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

2013. jún. 26.

Japán pocky recept


Sziasztok!
A nagy diétám közepette gondoltam, hogy veletek azért megosztom a kedvenc édességem receptjét. :D
(Még akkor is, ha én most ezeket az ízeket nem élvezhetem egyenlőre xD )
A pocky-k közül a személyes kedvencem az étcsokis. A Müller boltokban lehet is kapni Mikado néven, de sajnos elég borsos ára van a mennyiséghez képest.  
Ez a recept persze nem ugyan olyan, mint az eredeti, hamisítatlan pocky,
 de egy próbát megér az elkészítése. :)


Hozzávalók:

sózatlan ropi (vagy burgonyából készült ropi)
1 tábla tejcsokoládé vagy fehér csokoládé

Hempergetésez:

durvára darált mandula
durvára darált mogyoró
durvára darált keksz
csokireszelék
kókuszreszelék
karamellás-vaníliás cukor


Recept

  1. A tábla csokit kockáira szedjük, és egy kisebb lábasban lassú lángon fakanállal folyamatosan kevergetve, felolvasztjuk.
  2. Félrehúzzuk a lángról és a ropikra kanalazzuk úgy (ha kicsit félrebillentjük a lábast, akkor meg is márthatjuk a csokiban), hogy egy kis rész szabadon maradjon fogónak.
  3. Állítva, a fogantyús részükkel felfelé a lábas oldalához támasztjuk, és várunk egy-két percet, hogy a csoki kissé megdermedjen rajta.
  4. Belehempergetjük a kiválasztott hozzávalókba, és alufóliával letakart tálcára sorakoztatjuk, majd hűtőbe téve, várjuk a teljes dermedést.





Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3

XoXo
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...