Sziasztok!
A nagy diétám közepette gondoltam, hogy veletek azért megosztom a kedvenc édességem receptjét. :D
(Még akkor is, ha én most ezeket az ízeket nem élvezhetem egyenlőre xD )
A pocky-k közül a személyes kedvencem az étcsokis. A Müller boltokban lehet is kapni Mikado néven, de sajnos elég borsos ára van a mennyiséghez képest.
Ez a recept persze nem ugyan olyan, mint az eredeti, hamisítatlan pocky,
de egy próbát megér az elkészítése. :)
Hozzávalók:
sózatlan ropi (vagy burgonyából készült ropi)
1 tábla tejcsokoládé vagy fehér csokoládé
Hempergetésez:
durvára darált mandula
durvára darált mogyoró
durvára darált keksz
csokireszelék
kókuszreszelék
karamellás-vaníliás cukor
Recept
- A tábla csokit kockáira szedjük, és egy kisebb lábasban lassú lángon fakanállal folyamatosan kevergetve, felolvasztjuk.
- Félrehúzzuk a lángról és a ropikra kanalazzuk úgy (ha kicsit félrebillentjük a lábast, akkor meg is márthatjuk a csokiban), hogy egy kis rész szabadon maradjon fogónak.
- Állítva, a fogantyús részükkel felfelé a lábas oldalához támasztjuk, és várunk egy-két percet, hogy a csoki kissé megdermedjen rajta.
- Belehempergetjük a kiválasztott hozzávalókba, és alufóliával letakart tálcára sorakoztatjuk, majd hűtőbe téve, várjuk a teljes dermedést.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése
Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3
XoXo
Annie