#000000MENü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

2013. okt. 18.

Az első fekete macska kávézó Japánban



Sziasztok!
Hamarosan itt a Halloween, úgyhogy hoztam nektek egy kis érdekességet egy bizonyos fekete macska kávézóról, ami nemrég nyílt meg Japánban, azon belül Himeji város, Hyogo prefektúrában. 
A kávézó neve "Cat Café Nekobayaka -black cat centimeter"
és mondanom sem kell, hogy a Halloween insprálta a helyet. 
Japánban persze nem ez az első macska kávézó, ugyanis már több éve elterjedt szokás, hogy különböző szórakozóhelyeken állatok is vannak, mivel a Japán panellakások nagyon picik, és állatot nem igen lehet bennük tartani. Nem beszélve arról, hogy a legtöbben csak bérlik a házukat, és ott eleve tilos az állattartás. Úgyhogy szegény japán barátaink csak a macskakávézókban tudják kiélni az állatok iránti szeretetüket. 
Tudományos tény, hogy az állatok simogatása jótékonyan hat a stresszes emberi szervezetre, ezért szerintem  tök jó ötlet ez a "macska a kávézóban" dolog. 
Ez a kávézó viszont annyiban különbözik a többitől,
 hogy kizárólag fekete macskákat lehet náluk látni, simogatni. 
A hely amúgy már 2 éve működik. Eleinte ők is mindenféle macskákat tartottak, de végül egy nagy megújulás következtében tértek át a fekete macska bizniszre, ami úgy látszik be is jött nekik. 
Mióta a Ghibli mesékben látható fekete macskák megjelentek, Japán elfogadta , hogy a fekete macskák mágikus lények ugyan, de nem hoznak rosszat az emberre. ( Kiki a boszorkányfutár

Nektek hogy tetszik a kávézó? 
Beülnétek egy kis macskasimire? :D




A macskákat a gallérjuk színe alapján lehet beazonosítani, mivel mindegyik cica tetőtől talpig fekete, így nehéz lenne megállapítani, hogy melyik melyik. :D




 Mint minden macska ők is imádják a dobozokat. :D





 A testvérpár banda. 





Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3

XoXo
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...