#000000MENü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

2015. aug. 11.

Mindent Ayumi Hamasakiról


Hamaszaki Ajumi (浜崎あゆみ )  (Fukuoka, 1978. október 2. –) japán énekesnő. 1998-as debütálása óta több mint 50 millió albumot adott el, 8 stúdióalbumával, 41 kislemezével, 1 minialbumával és 4 válogatásalbumával ő Japán zenei történetének legtöbb albumot eladott szóló énekesnője és a negyedik legtöbb lemezt eladott előadó. 39. kislemeze, a Startin' / Born to be… után ő lett az első és máig egyetlen énekesnő, akinek 27 kislemeze első helyen, 38 kislemeze pedig az első tíz hely valamelyikén végzett a japán Oricon toplistán. 40. eladott kislemeze, a Blue Bird után túllépte a 20 milliós eladási határt, eddig az egyetlen női szóló előadóként.

Bár Ajumi az édesanyjával élt, hivatalosan a nagyanyja nevelte. Édesapjáról csupán halvány emlékei vannak, mivel a férfi elvált a feleségétől, és elhagyta a családot, amikor Ajumi hároméves volt, és azóta nem látta őt. Liberális felfogású háztartásban élt, ahol saját magának kellett kitapasztalnia, mi helyes és mi nem, mivel édesanyja sokat dolgozott, hogy fenntartsa a családot.

Fiatalon kezdte modellkarrierjét egy helyi cégnél. Nem szeretett iskolába járni, mivel sok összeütközése volt a tanárokkal. Szerette a kémiát, mivel könnyűnek találta, de később leadta ezt a tantárgyat, mert úgy gondolta, később nem lesz rá szüksége a megélhetéséhez. Otthonából, Fukuokából gyakran utazott Tokióba modellkedni, és ott tartózkodásai alatt sok barátot szerzett a munkájának köszönhetően. Az alsó középiskola elvégzése után Tokióban szeretett volna továbbtanulni, így barátaival együtt jelentkezett a Horikisi Gakuen művészeti iskolába, de nagy meglepetésre ő volt az egyetlen, aki nem ment át a felvételi vizsgákon.

Később kilépett korábbi modellügynökségétől, a SOS-től, amely fiatal modellekre specializálódott, mivel a SOS főnöke túl alacsonynak találta őt.

Kurumi Hamazaki néven alacsony költségvetésű sorozatokban (például Miseinen) és filmekben (például Sumomo mo momo) szerepelt, de ezek nem voltak túl sikeresek. Saját elmondása szerint borzalmasnak találta ezt az időszakot. Zavarban volt, amikor a tévében híres személyekkel kellett együtt dolgoznia, és nem tudta megérteni a szakmában dolgozó lányokat sem, akik gyakran önzőek voltak. Hogy elfelejtse ezeket a rossz emlékeket, barátaival gyakran járt vásárolgatni és táncolni Sibuja klubjaiba.

Végül úgy döntött, ott hagyja a szórakoztatóipart, mert sok képét nem használták fel a fényképezések után, illetve a tévében forgatott anyagaiból sem mind került bemutatásra. Ezzel egy időben kilépett a középiskolából is, mert nem akarta többet látni társait és a tanárait, ezen kívül úgy érezte, kilóg a többiek közül feltűnő megjelenésével.

Miután Ajumi szakított eddigi életével, édesanyja Tokióba jött, mert új munkát talált magának, és a fiatal Ajumi úgy döntött, hozzá költözik. Ezek után újra nyugodtabb évek következtek az életében.


Kapcsolatai

2001-ben nyilvánosan is bejelentette, hogy együttvan a színész-énekessel, Tomoya Nagaséval. Hat évvel később azt kezdték el pletykálni, hogy a pár összeköti az életét, azonban 2007.július 13-án az énekesnő bejelentette, hogy szakítottak. Bár Ayu nem magyarázta az okokat, de azt állította, hogy békés körülmények között mentek szét, és barátok maradtak.

2010.augusztusában a Virgin Road forgatása alatt találkozott az osztrák színész-modellel, Manuel Schwarz-cal. 2011.január elsején hivatalosan is bejelentette, hogy egybekeltek Nevada államban. Házasságuk csak az USA-ban volt regisztrálva, így bár egy párnak számítottak a formaiság elmaradt Japánban, ugyanis ott Ayumi egyedülálló családi állapotú nőként volt jegyezve. 2012.január 16-án jelentette be az énekesnő, hogy elválnak Manuellel. A válás oka az volt, hogy Ayumi szívesen ment volna ex-férjével az USA-ba, de 2011.márciusában egy pusztító földrengés és szökőár sújtotta a felkelő Nap országát, és az énekesnő erős vágyat érzett arra, hogy ne hagyja el szülőföldjét, hanem segítsen a károsultakon. A válás másik okának pedig azt mondják, hogy Manuel kiadott egy meztelen fotókönyvet, amiről Ayumi nem tudott, s a kompromitáló képek is komoly szerepet játszhattak a válásban.

2012.november 14-én jelentette be az énekesnő TeamAyu fanclub blogján keresztül, hogy egy párt alkot háttértáncosával, Uchiyama Marokával. Szintén ugyanezen a napon a másik fél, Maro is megerősítette a hírt. Sajnos, kapcsolatuk rövid életű volt, hogyan is 2013.januárjában szakítottak.

2013.júliusában kezdték el azt pletykálni, hogy Ayumira ismét rátalált a szerelem, de az énekesnő sokáig nem nyilatkozott ezzel kapcsolatban, de december 13-án váratlanul bejelentette, hogy eljegyezte a 10 évvel fiatalabb amerikai orvostanhallgató barátja. 2014.március harmadikán a TeamAyun keresztül jelentette be a hír az énekesnő, hogy hivatalosan is házasok. A pár még valószínűleg februárban kötötte össze életét az Egyesült Államokban. Ayu édesanyja intézte a papírokat Japánban, hogy ott is hivatalos legyen házasságuk.

Betegsége

2008.január 8-án jelentette be a hivatalos fanclub blogján keresztül, hogy valószínűleg a Tinnitus (fülzúgás, fülcsengés) vagy a Ménière-betegség miatt teljesen megsiketült a bal fülére, és sajnos füle operálhatatlan. Annyit elárult, hogy már 2006-ban diagnosztizálták a betegséget, de maga a probléma 2000 környékére nyúlik vissza. Betegsége ellenére kijelentette, hogy addig kíván énekelni, míg egészségügyi állapota engedi: nem szeretné cserben hagyni rajongóit és mindig a legjobbat fogja nekik nyújtani.



1998-1999

1998.áprlis nyolcadikán debütált a Poker Face kislemezével - majd később még négy kislemezt megjelentetett -, de nem hozták megneki az igazi sikert, bár mind az öt korong egyre feljebb került a listákon. 1999.január elsején megjelent első nagylemeze, a A Song for ××, ami három hétig vezette az Oricon-listákat. A dalok szövegei tetszettek az mberek, ami az eladásokon is látszott, hisz körülbeül másfél millió album talált gazdára, és öt hétig vezette a listákat.

Az Ayu-mi-x című remixalbuma 1999.márciusában jelent meg, melyen már többféle stílust tartalmaz: trance, dance, pop, pop-rock, ballada. Eközben a kislemezei mérföldkőhöz értek, ugyanis a hetedik kislemeze, a LOVE ~Destiny~ az első helyen landolt a listákon és az első milliós kislemeze is lett. Tizedik kislmeze, az A a mai napig a legsikeresebb korongja az 1 600 000 példányszámban eladott darabjávall. Ezzel az Oricon-lista elmúlt tíz évében a hatodik legnagyobb példányszámban elkelt korongjává tette. Novemberben érkezett Ayumi második nagylemeze LOVEppears címmel, ami nemcsak, hogy az Oricon-lista élére került, de közel 3 millió példányban kelt el.

Érdekességek

- Mindkét kezével tud írni.
- 15 éves korában abbahagyta a középiskolát.
- Szereti a Hello Kitty-t.
- Hamazaki Kurumi néven színészkedett.
- Kedvenc ételei a kekszek, sütemények, csokoládék, kimchi, oden és a ramen.
- Anyukáját Hamasaki Marikónak hívják.
- Rajong Madonnáért.
- Nagyon szereti az állatok, hisz több kutyája is van.
- Crea néven írja a dalokat.
- Kettő tetoválása van (egy a jobb lapockáját, egy pedig a derekán).
- Az Ayu (あゆ) becenevet rajongóitól kapta.
- Több, mint 50 milliós eladást produkált Japánban, ezzel ő lett az első szólista, akinek ez sikerült.
- Imádja a műkörmöket.
- Kedvec város: New York
- Vércsoport: A
- Kedvenc előadói: KEIKO (globe), Miyazawa Rie, Matsuda Seiko, Babyface, En Vogue, Tohoshinki
- Kedvenc színészei: Nicolas Cage, Miyazawa Rie
- Kedvenc filmjei: Több mint testőr, Betty Blue, Las Vegas, végállomás, Éjfélkor Párizsban



Albumok
DVD-k
Egyéb



Források: wikipédia
Starity

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3

XoXo
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...