#000000MENü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

2014. dec. 29.

Japán pocky recept - gyorsan valami finomat!


Sziasztok! Ha a Japán menüpontban a gasztronómia fülecskét már lapozgattátok, akkor valószínűleg találkozhattatok Pocky recepttel, ez viszont egy icipicit más, úgyhogy gondoltam megosztom veletek, hátha valaki még nagyon gondolkodik azon, hogy milyen egyszerű, de nagyszerű nasit tálaljon a vendégeknek Szilveszter alkalmából. :) 


hozzávalók / 4 adaghoz
Sózatlan ropi
 (vagy burgonyából készült ropi)
1 tábla tejcsokoládé vagy fehér csokoládé
Hempergetéshez:
durvára darált mandula
durvára darált mogyoró
durvára darált keksz
csokireszelék
kókuszreszelék
karamellás-vaníliás cukor




Elkészítése:
  1. A tábla csokit kockáira szedjük, és egy kisebb lábasban lassú lángon fakanállal folyamatosan kevergetve, felolvasztjuk.
  2. Félrehúzzuk a lángról és a ropikra kanalazzuk úgy (ha kicsit félrebillentjük a lábast, akkor meg is márthatjuk a csokiban), hogy egy kis rész szabadon maradjon fogónak.
  3. Állítva, a fogantyús részükkel felfelé a lábas oldalához támasztjuk, és várunk egy-két percet, hogy a csoki kissé megdermedjen rajta.
  4. Belehempergetjük a kiválasztott hozzávalókba, és alufóliával letakart tálcára sorakoztatjuk, majd hűtőbe téve, várjuk a teljes dermedést.


Források: http://www.nosalty.hu/




1 megjegyzés :

  1. Szia, nem tudod esetleg, hogy epres pocky-t hogyan lehet csinálni? Mert nálunk az a nagy kedvenc, csak nem tudom hogyan kell hozzá a "mázat" megcsinálni...

    VálaszTörlés

Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3

XoXo
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...