#000000MENü

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

2011. dec. 25.

Japán üzletek karácsonykor (+ saját vélemény) - Harajuku

Sziasztok!
A Tokyo Fashion weboldalán rengeteg képet találtam Harajuku boltjairól, amik most még szebbek mert karácsonyi pompában tündökölnek. És most jöjjön egy rövidke beszámoló, hogy mire kell számítani a képek láttán.


Először is kezdjük a karácsonyfával.
 Harajuku boltjaiban a karácsonyfák eléggé eltérőek mind stílusban, mind méretben. Magyarország boltjaiban a szokásos zöld műfenyő, ritkább esetben pedig a fehér fenyő dominál leginkább. Japánban a létező legtöbb stílusban/színben/fajtában találhatunk karácsonyfákat.
A szokásos zöld fenyő náluk is megtalálható, a díszítés általában 2 vagy 3 színből áll, de a képek között találhatunk Mickey mous-os díszítést is.  Vannak dekoratív fák a drágább boltokban, viszont a kisebb árusoknál lehet találkozni ízlésficamos fákkal is, amire minden mütyür fel van dobálva. Csoda, hogy elbírja a fa a sok kacatot. :D  Van rengeteg fehér fenyő is, amit  vagy totál színesen díszítenek fel, vagy piros/sárga gömbökkel. Az utcán lehet látni egy hatalmas fát is ami rózsaszín szívecskékkel van feldíszítve, nem tudom, hogy hogyan jön a karácsonyhoz, de végül is nem néz ki rosszul. :D (Lehet, hogy a szeretet ünnepe címen aggatták fel rá. ) A legbénább fenyő (lehet, hogy nem béna csak hozzánk még nem jutott el ez a design) az egy pici kóró fácska, fenyőfa alakkal. Nem tudom ki találta ki, de elég viccesen néz ki így kopaszon szegény fa. xD Mondjuk egy előnye van, hogy nem kell utána szedegetni a tűleveleket. :D


És most egy picit a kirakatokról
A díszítés itt is igen sokszínű. Annyi ötletük van a Japánoknak, hogy az hihetetlen. A képek láttán szinte unalmasak a mi bevásárlóközpontjaink kirakatai. :D
A legötletesebb kirakat szerint az volt, amikor egy adventi naptárhoz hasonló polcot csináltak, számokkal meg minden, és minden polcba raktak egy-egy ruhát, vagy kiegészítőt. Szerintem nagyon aranyos ötlet.
Egy másik kirakatban pedig egy csomó különböző méretű ajándékdoboz volt bedobálva csak úgy össze vissza a kirakat elejére, nagyon jól néz ki, nem volt elrendezgetve, csak így elszórtan egy nagy kupac ajándék. 
A kirakatokban még mindig (szinte mindenhol) megtalálhatóak a különböző japán (és nem japán) mesefigurák. (Kivéve az elegánsabb boltokat). Többek között találkozhatunk Spongya Bob-al, Hupikék Törpikék szereplőivel, a szörnyecskék jól ismert figurájával és Mickey Mous-al is. Persze a rengeteg Japán figuráról sem feledkezhetünk meg, de azoknak most nem tudom konkrétan a nevüket.
A kirakatok stílusa általában 2 típusba sorolható. Egyik a zsúfolásig tele kirakat, a másik pedig a szépen elrendezett, elegánsabb boltok "Kevesebb néha több" elve szerinti kirakat. 
Ízlés dolga, hogy kinek melyik tetszik, mindenesetre volt néhány bolt a képen ahova személy szerint be se merném tenni a lábam mert annyira elegáns és biztos iszonyat drága holmikat áruló üzlet. 


Fehérneműk
A kirakatokban rengeteg "Mikulás lány"-os fehérneműt láthatunk, de gondolom ez nem meglepő, hiszen a Japánok szeretnek beöltözni minden félének, és nyilván a karácsony sem maradhat ki ebből. 
( Neve: Cosplay)
Összességében nagyon szép kis rucik vannak, de mondjuk tuti nem férnék bele egyikbe se, amilyen picik a japán lányok :D


Boltok
A boltokról csak annyit, hogy ugyanúgy, mint Budapesten, vannak szép üzletek és kis bazárokhoz hasonló boltok is, ahol természetesen olcsóbban kaphatunk meg néhány dolgot.


Ár
Ha most én elmennék Japánba és vásárolnék ezt azt, nyilván azt mondanám, hogy minden drága. 
Kivéve a pár Yen-es boltokat, (nálunk ugyanez 100Ft-os néven fut).
De nem győzöm hangsúlyozni, hogy igen a mi pénztárcánkhoz mérve Japán tényleg drága hely, de, az  ő fizetésükhöz képest nem az.. Tehát nézőpont kérdése. 


Összességében:
A Japán karácsony nagyon nagyon hangulatos, szerintem nincs máshol ehhez fogható. A díszítés gyönyörű és egyedi. A legjobb pedig az, hogy Tokióban decemberben még +10-15 fok körül van, tehát simán lehet lengén öltözni, mert nem fagysz meg vásárlás közben. :D 
U.i.: remélem a tokyofashion.com nem nyír ki amiért lecsórtam a képeit. :P
De mondjuk mindig odaírom, hogy mi a forrás, szóval csak nem gáz. :D
És a legfontosabb, hogy mindenki szurkoljon, hogy egyszer ezt egy személyes tapasztalatként tudjam elmesélni nektek, egyenesen Japánból tudósítva. Az lenne az igazán jó, mert így képekből elég nehéz :(
Nah mindegy, remélem tetszett a kis összesítésem a boltokról. :)

XOXO









































































































2 megjegyzés :

  1. Elképesztő...az egész olyan, mintha egy mesevilág lenne :) Csodaszép lehet :)

    VálaszTörlés
  2. Japán tudja, hogy mitől döglik a légy az biztos. :D
    remélem egyszer a saját szememmel csodálhatom meg :)

    VálaszTörlés

Kedves olvasóm!
Nagyon örülök, hogy írtál kommentet!
Amint tudok vissza is írok! <3

XoXo
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...