Karácsony alkalmából szerintem illik elhoznom nektek a jól ismert Japán epres tortacsoda receptjét, amit az animéktől kezdve a doramak-ig mindenhol látszhatsz.
És íme a recept :
Hozzávalók:
3/4 bögre finomliszt
2/3 bögre cukor
1tk. tej
3 tojás
1 1/2 tk. vaj
Krémhez:
1 1/2 bögre tejszínhab
4 tk cukor
különböző gyümölcsök: eper, áfonya, málna, cseresznye
Elkészítése:
Verd fel a tojásokat egy tálban, majd tedd a tálat egy vízzel teli fazék felé a tűzhelyre és folytasd a kevergetést. Adagold hozzá a cukrot! Ha a tojáskeverék sárgává válik, add hozzá a lisztet, majd további keverés mellett add hozzá az olvasztott vaj és meleg tej keverékét is, majd lassú tűzön melegítsd tovább.
A sütőt melegítsd elő 200fokra és tedd a süti keverékét egy egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A sütőben 25-35 percig hagyd. Az elkészült tésztát hagyd kihűlni, majd vágd félbe középen. A tejszínt verd fel a cukorral, majd a feléhez add hozzá a gyümölcsöket. A sütemény egyik felét kend meg a gyümölcsös krémmel, helyezd rá a másik piskótát is kend meg tejszínnel. Dekoráld a tortát színes gyümölcsökkel, vagy apró karácsonyi dekorációkkal. A tetején a gyümölcsöket szórd le egy kis porcukorral így "havas" hatása lesz :)
Jóétvágyat!
Videók
epres sütiiiii!!! x.x ezt tuti kipróbálommm! ≧▽≦
VálaszTörlésJeni, ha majd egyszer kész a sütid, akkor várom az email-emre az elkészült tortáról a képet :) szivesen kiraknám 1 postban. :)
VálaszTörlés